×

Vul hieronder je e-mailadres in.

×


Over e-mails

E-mail alerts

Op basis van je zoekopdracht wordt er een e-mail alert aangemaakt. Heb je een actieve e-mail alert dan ontvang je direct een e-mail zodra er een nieuwe kamer wordt aangeboden die aan jouw zoekwens voldoet. Je kan de e-mail alerts altijd uit zetten of aanpassen via de alert pagina.

Service e-mails

directwonen.nl verstuurt verschillende service e-mails waaronder de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de website en de woningmarkt. Het is altijd mogelijk je af te melden voor de service e-mails via je instellingen of via de afmeldpagina.

Overige e-mails

Er zijn nog e-mails die directwonen.nl verstuurt waarvoor je je niet kan afmelden. Dit zijn e-mails die verstuurd worden na een handeling die je op de website doet zoals het opvragen van je wachtwoord, het aanschaffen van een lidmaatschap, het versturen van een reactie en het aanbieden van een kamer.


Aanmelden
Thumb
Je bent succesvol ingelogd en wordt nu automatisch doorgestuurd!
Thumb
Je bent succesvol geregistreerd en wordt nu automatisch doorgestuurd!
Weergave:

Huurwoning huren in ijmuiden

GRATIS de nieuwste woningen in je inbox, maak een email alert aan!
Appartement Studio Kamer Eengezinswoning

We hebben geen beschikbare huurwoningen in ijmuiden, maar bekijk de huurwoningen in Wijk Aan Zee

«1»

Huurwoningen in de omgeving van ijmuiden

Huurwoningen huren in IJmuiden

Iedereen die zich gaat oriënteren op huurwoningen huren in IJmuiden zal aangenaam verrast zijn door de prachtige ligging van de stad. Deze havenstad in de provincie Noord-Holland is via sluizen in het Noordzeekanaal verbonden met de Noordzee. IJmuiden heeft vier havens, de IJmondhaven, de Vissershaven, visafslag de Haringhaven en de Seaport Marina IJmuiden, een haven gericht op recreatievaart. IJmuiden is de derde havenstad van Nederland na Rotterdam en Amsterdam. Visliefhebbers die huurwoningen huren in IJmuiden zullen het fijn vinden te weten dat ze inwoners zijn van de stad met de grootste vissershaven van Nederland. De vissershaven is ook het vertrekpunt van de ferry naar Newcastle.

Winkelen

Alle mensen die huurwoningen huren in IJmuiden kunnen in één van de buurtwinkelcentra terecht voor hun dagelijkse boodschappen zoals brood groente en fruit. Het grootste winkelgebied van IJmuiden vind je in de omgeving van de Lange Nieuwstraat, Plein 1945 of op het Marktplein. Liefhebbers van de markt die huurwoningen huren in IJmuiden, kunnen op dinsdag, donderdag en vrijdag terecht op één van de drie weekmarkten in IJmuiden.

Vrije tijd en plezier

Sportievelingen onder degenen die huurwoningen huren in IJmuiden kunnen terecht bij één van de vele sportverenigingen die er in IJmuiden te vinden zijn. Voor de voetballers is dat voetbalvereniging Telstar. Watersportliefhebbers die huurwoningen huren in IJmuiden kunnen er natuurlijk voor kiezen te gaan zwemmen bij de zwemvereniging, maar er zijn ook legio andere watersporten om uit te kiezen. Je kunt zelfs zeevissen in IJmuiden. Voor mensen die huurwoningen huren in IJmuiden en liever met beide benen op de grond blijven staan kunnen bijvoorbeeld gaan golfen of skeeleren. Lekker relaxen is heel goed mogelijk voor alle mensen die huurwoningen huren in IJmuiden bij recreatiegebied Spaarnwoude of aan het IJmuiderstrand. Er zijn een aantal hele gezellige plaatsjes in de buurt van IJmuiden die een bezoekje meer dan waard zijn zoals Haarlem, Castricum of Wijk aan Zee. Een bezoekje aan het strand is een must voor alle mensen die huurwoningen huren in IJmuiden.

Historie

Met de openstelling van het Noordzeekanaal in 1876 ontstond de plaats IJmuiden. Het IJ en het Wijkermeer werden ingepolderd. Veel van de werkers aan het kanaal bleven op deze plaats wonen. Zij waren zogezegd de eerste bewoners van de stad IJmuiden. Koning Willem III doopte de monding van het IJ tot IJmuiden. Zoals voor alle inwoners die huurwoningen huren in IJmuiden nog steeds duidelijk te zien is, was de visserij samen met de scheepvaart vroeger ook al uiterst belangrijk voor IJmuiden.

Mensen die huurwoningen huren in IJmuiden kunnen voor een stukje echte cultuur terecht bij de ruïne van Brederode bij Santpoort-Zuid. Het kasteel stamt uit de tweede helft van de 13de eeuw en is gesticht door Willem I van Brederode. Sinds 1795 is de ruïne eigendom van de Staat. De ruïne was één van de eerste bouwwerken die in opdracht van de Staat gerestaureerd werden. Het werd het eerste rijksmonument.

Bekende personen uit de stad

Iedereen kent wel de cabaretier en radio en tv presentator Jack Spijkerman. Hij is maar één van de vele bekende Nederlanders die afkomstig is uit IJmuiden. Regisseur en theatermaker Alex van Warmerdam had evenals commentator Frank Snoeks en atlete Olga Commandeur ook zijn wieg in deze stad staan.

Appartement verhuren? Plaats gratis een advertentie
Terug naar boven