×

Vul hieronder je e-mailadres in.

×


Over e-mails

E-mail alerts

Op basis van je zoekopdracht wordt er een e-mail alert aangemaakt. Heb je een actieve e-mail alert dan ontvang je direct een e-mail zodra er een nieuwe kamer wordt aangeboden die aan jouw zoekwens voldoet. Je kan de e-mail alerts altijd uit zetten of aanpassen via de alert pagina.

Service e-mails

directwonen.nl verstuurt verschillende service e-mails waaronder de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de website en de woningmarkt. Het is altijd mogelijk je af te melden voor de service e-mails via je instellingen of via de afmeldpagina.

Overige e-mails

Er zijn nog e-mails die directwonen.nl verstuurt waarvoor je je niet kan afmelden. Dit zijn e-mails die verstuurd worden na een handeling die je op de website doet zoals het opvragen van je wachtwoord, het aanschaffen van een lidmaatschap, het versturen van een reactie en het aanbieden van een kamer.


Aanmelden
Weergave:

Appartement huren in Alkmaar

GRATIS de nieuwste woningen in je inbox, maak een email alert aan!
Appartement Studio Kamer Eengezinswoning
«1»

Appartementen in de omgeving van Alkmaar

Appartement huren Alkmaar

Alkmaar is een stad in Noord-Holland met ruim 106.000 inwoners. Het staat bekend om de fraaie historische binnenstad, waar in de zomermaanden wekelijks een kaasmarkt wordt gehouden. Een appartement huren in Alkmaar brengt je naar een levendige stad, waar het ook prima winkelen is.

Een appartement huren in Alkmaar en winkelen

Winkelen en Alkmaar zijn bijna synoniem. In de binnenstad vinden mensen die een appartement huren in Alkmaar een keur aan winkels. De bekende landelijke merken zijn er vertegenwoordigd, maar in de gezellige smalle straatjes zijn ook heel veel aparte winkeltjes en boetieks.

In de buurt

Alkmaar is per auto goed bereikbaar via de A9. Met de trein zijn er prima verbindingen met steden als Amsterdam, Haarlem en Den Helder. Als je in een van die plaatsen woont, kun je dus gerust een appartement huren in Alkmaar. Forenzen is geen probleem.

Een appartement huren in Alkmaar en ontspanning

Alkmaar ligt vlak bij het Noordzeestrand. Mensen die een appartement huren in Alkmaar zitten zo in dorpjes als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee, waar het genieten is op het strand. Tussen de stad en het strand ligt het Noord-Hollands Duinreservaat, ideaal voor wandelingen en fietstochten. Het polderlandschap ten oosten van Alkmaar heeft weer zijn eigen charme, met mooie vaartjes en vergezichten.

Sportliefhebbers moeten zeker een appartement huren in Alkmaar. Het is de thuisbasis van voetbalclub AZ en het centrum van de wielersport op de baan in Nederland.

Mensen die een appartement huren in Alkmaar kunnen terecht in Theater de Vest aan het Canadaplein voor een grote diversiteit aan voorstellingen. Daarnaast zijn er bioscopen, muziekcafés, galeries en musea als het Stedelijk Museum, het Hollands Kaasmuseum, het Beatlesmuseum en het Biermuseum, allemaal in het centrum.

Geschiedenis

Alkmaar kreeg in 1254 stadsrechten. Het was toen een vestingstad aan de grens van Holland met Friesland. Eeuwenlang kreeg Alkmaar het zwaar te verduren. In 1328 was er een grote stadsbrand. In 1492 moest Alkmaar boeten voor haar steun aan de opstand van het Kaas- en Broodvolk. In 1573 wist Alkmaar een belegering van de Spanjaarden te weerstaan. Dit was de kentering in de 80-jarige oorlog ("bij Alkmaar begint de victorie"). De historische binnenstad bleef nadien grotendeels intact.

BN-ers uit Alkmaar

Een hele rij bekende Nederlanders is in Alkmaar geboren. Mensen die een appartement huren in Alkmaar kunnen zich plaatsgenoot noemen van o.a. Karin Bloemen, Marco Borsato, Rudi Carrell, Angela Groothuizen, Sophie Helbrand, Gerard joling, Irene Moors en Gijs Staverman. Ook de topsporters Maarten van der Weijden, Harm Ottenbros en Steven de Jong komen uit Alkmaar.

Appartement verhuren? Plaats gratis een advertentie
Terug naar boven