×

Vul hieronder je e-mailadres in.

×


Over e-mails

E-mail alerts

Op basis van je zoekopdracht wordt er een e-mail alert aangemaakt. Heb je een actieve e-mail alert dan ontvang je direct een e-mail zodra er een nieuwe kamer wordt aangeboden die aan jouw zoekwens voldoet. Je kan de e-mail alerts altijd uit zetten of aanpassen via de alert pagina.

Service e-mails

directwonen.nl verstuurt verschillende service e-mails waaronder de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de website en de woningmarkt. Het is altijd mogelijk je af te melden voor de service e-mails via je instellingen of via de afmeldpagina.

Overige e-mails

Er zijn nog e-mails die directwonen.nl verstuurt waarvoor je je niet kan afmelden. Dit zijn e-mails die verstuurd worden na een handeling die je op de website doet zoals het opvragen van je wachtwoord, het aanschaffen van een lidmaatschap, het versturen van een reactie en het aanbieden van een kamer.


Aanmelden
Thumb
Je bent succesvol ingelogd en wordt nu automatisch doorgestuurd!
Thumb
Je bent succesvol geregistreerd en wordt nu automatisch doorgestuurd!
Weergave:

Appartement huren in heesch

GRATIS de nieuwste woningen in je inbox, maak een email alert aan!
Appartement Studio Kamer Eengezinswoning

We hebben geen beschikbare huurwoningen in heesch, maar bekijk de huurwoningen in Oss

«1»

Appartementen in de omgeving van heesch

Appartement huren in Heesch

Heesch is een plaats in de provincie Noord-Brabant. Oorspronkelijk was Heesch een zelfstandige gemeente. Sinds 1 januari 1994 maakt Heesch deel uit van de gemeente Bernheze.

Heesch is gelegen ten zuiden van Oss, tussen Den Bosch en Nijmegen.

Tijdens carnaval heet het dorp Krullendonk. Deze naam verwijst naar de vanouds lokaal belangrijke bedrijfstak varkenshouderij.

Geschiedenis

De naam Heesch gaat terug op het Oudhoogduitse haisjo, dat kreupelhout betekent. Deze verklaring spoort goed met de oorspronkelijke kleinschaligheid van het landschap in deze omgeving.

Het gebied waar Heesch ligt was al rond 2000 v.Chr. bewoond. De oudste schriftelijke vermelding van Heesch stamt uit 1191. Hierin wordt melding gemaakt van de tienden van Heesch. Vóór 1298 was er al sprake van een gemeynt en op 18 oktober 1329 gaf Hertog Jan III van Brabant nog een groot complex gemeenschappelijke gronden uit. In 1364 was er sprake van een schepenbank. Het gebied bestond voornamelijk uit landbouw.

Bezienswaardigheden

In het centrum van Heesch is een gezellig plein genaamd Het Dorp, waar zich een mooie fontein bevindt en diverse restaurants en terrassen te vinden zijn. Het Oude Raadhuis met karakteristieke trap, uit 1938, ligt aan Het Dorp. Het bouwwerk van de architect Alexander Kropholler is in 2007 weer in gebruik genomen als kantoor, trouwlocatie en horecagelegendheid.

De Petrus Emmauskerk, een moderne kerk met losstaande toren, uit 1968.

Het jachtslot De Berkt is het bekijken waard. Vermoedelijk werd het slot gebouwd in 1754. Aanwijzingen hiervoor zijn te vinden op de klok, die nu weer in de toren hangt. Vermoedelijk is het huis van oorsprong nog ouder, met een souterrain uit het einde van de 16e eeuw. In 1981 werd het jachthuis grondig gerestaureerd en de klok werd weer teruggehangen, nadat deze in 1900 uit het jachtslot was verwijderd. Het huis is een rijksmonument.

De sterrenwacht Halley is toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft voor sterrenkunde. Er worden kijkavonden, lezingen, rondleidingen, cursussen en tentoonstellingen georganiseerd.

In Heesch was tot voor kort een poppenmuseum. In het Poppenhuismuseum waren Hollandse, Engelse en Duitse poppenhuizen te vinden, alsmede interieurs uit de Jugendstil-, Biedermeier- en Queen Anne-periode. Het museum is inmiddels helaas gesloten. Een nieuw museum werd geopend. Dit is het Memory Making Museum, waar allerlei zaken met betrekking tot het vastleggen van herinneringen zijn te vinden.

Daarnaast is er het heemkunde museum, aan de Schoonstraat, waar veel oude landbouw en gebruiksvoorwerpen zijn tentoongesteld.

Het natuurgebied De Hooge Vorssel ligt ten zuidoosten van Heesch. Hier bevindt zich een bomenpark en verderop is een bosgebied dat deel uitmaakt van het Landschapspark Maashorst. Heerlijk om een stuk te wandelen of te fietsen.

Ben je op zoek naar een leuke stad in de buurt om te winkelen? Denk dan aan Den Bosch, Oss of Nijmegen.

Ga op zoek naar jouw appartement in Heesch!

Appartement verhuren? Plaats gratis een advertentie
Terug naar boven