×

Vul hieronder je e-mailadres in.

×


Over e-mails

E-mail alerts

Op basis van je zoekopdracht wordt er een e-mail alert aangemaakt. Heb je een actieve e-mail alert dan ontvang je direct een e-mail zodra er een nieuwe kamer wordt aangeboden die aan jouw zoekwens voldoet. Je kan de e-mail alerts altijd uit zetten of aanpassen via de alert pagina.

Service e-mails

directwonen.nl verstuurt verschillende service e-mails waaronder de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de website en de woningmarkt. Het is altijd mogelijk je af te melden voor de service e-mails via je instellingen of via de afmeldpagina.

Overige e-mails

Er zijn nog e-mails die directwonen.nl verstuurt waarvoor je je niet kan afmelden. Dit zijn e-mails die verstuurd worden na een handeling die je op de website doet zoals het opvragen van je wachtwoord, het aanschaffen van een lidmaatschap, het versturen van een reactie en het aanbieden van een kamer.


Aanmelden
Weergave:

Appartement huren in meppel

GRATIS de nieuwste woningen in je inbox, maak een email alert aan!
Appartement Studio Kamer Eengezinswoning

We hebben geen beschikbare huurwoningen in meppel, maar bekijk de huurwoningen in Nijeveen

«1»

Appartementen in de omgeving van meppel

Appartement huren Meppel

Wanneer je van plan bent te verhuizen naar het mooie Drenthe overweeg dan ook zeker de mogelijkheid van een appartement huren in Meppel. Ook al is Meppel de kleinste gemeente van de provincie Drenthe, de stad heeft enorm veel te bieden. Geliefde straten voor mensen om te wonen in Meppel zijn onder andere de Heerengracht en de Omslag. De stad heeft een eigen wapen waarin de geschiedenis van Meppel terug te zien is. De drie klaverbladeren staan voor de weidegrond die er volop rond Meppel te vinden was en nog steeds is. Drie zwarte rechthoekjes symboliseren de turfhandel en veenafgravingen. De tien zilveren penningen staan voor de tien zakken graan die per 1422 door Meppel aan de kerk van het naburig gelegen dorpje Kolderveen betaald moest worden.

Winkelen

Alle mensen die een appartement huren in Meppel zullen beamen dat de stad veel charme heeft. Dit komt onder andere door de gezellige grachtjes die er in de binnenstad te vinden zijn. Mensen die een appartement huren in Meppel hoeven niet voor al hun dagelijkse boodschappen naar de binnenstad. De verschillende buurtwinkelcentra bieden allemaal een bakker, supermarkt enzovoorts, zodat alle mensen die een appartement huren in Meppel daarvoor in hun eigen omgeving terecht kunnen. Voor al diegenen die een appartement huren in Meppel en liever naar de markt gaan: op donderdag en zaterdag kun je daarvoor op de markt terecht. De binnenstad van Meppel biedt voor alle bewoners die een appartement huren in Meppel een ruim aanbod aan gezellige kleine winkeltjes, terwijl ook de winkels van de bekende merken niet ontbreken.

Vrije tijd en plezier

Voor alle sportieve mensen die een appartement huren in Meppel is er een ruim aanbod aan sporten om uit te kiezen. Dat varieert van voetballen en zwemmen tot American football, tennis en zelfs schermen. Watersporters die een appartement huren in Meppel kunnen zich uitleven in Meppel en de dorpjes in de buurt.

Alle mensen die een appartement huren in Meppel zullen zich vooral in de zomer geen moment hoeven te vervelen. Eén van de activiteiten die alle mensen die een appartement huren in Meppel niet mogen missen is de "Donderdag Meppeldag" die gehouden worden in de zomermaanden. Veel live muziek en een gezellige markt zal alle mensen die een appartement huren in Meppel tot in de late uurtjes vermaken.

Fietsliefhebbers die een appartement huren in Meppel zullen aangenaam verrast zijn te horen dat Meppel een startplaats is in de Drentse Rijwielvierdaagse. Elk jaar wordt het Grachtenfestival begin juni in de stad gehouden. Hier kunnen alle mensen die een appartement huren in Meppel hun ogen uitkijken en terug in de tijd gaan. Historische schepen zijn te bewonderen terwijl er gezellige muziek te horen is van shantykoren en accordeons.

Nabij gelegen populaire plaatsen

Ga je een appartement huren in Meppel dan zijn er een aantal uitstapjes die je echt niet mag missen. Alle mensen die een appartement huren in Meppel moeten gewoon eens een bezoekje brengen aan het plaatsje Giethoorn en een tochtje in een fluisterbootje maken. Natuurliefhebbers die een appartement huren in Meppel genieten met volle teugen van de rijke natuur in de natuurgebieden de Wieden en de Weerribben. Mooie stadjes als Blokzijl, Ossenzijl, Steenwijk en Vollenhove zijn een bezoekje ook meer dan waard.

Historie

De naam Meppel is teruggevonden in een oorkonde uit 1141. Op dat moment was de stad niet meer dan een paar boerderijen. Vanaf 1422 scheidde Meppel zich af van Kolderveen en kreeg toestemming om een kerk te bouwen. De kerk kreeg de naam Grote of Mariakerk en bestaat nog steeds. De zestiende eeuw betekende bloei voor Meppel door de turfafgravingen die plaatsvonden in heel Noord-Nederland. Meppel had een verbinding met de Drentse Hoofdvaart en de Hoogeveense Vaart en tegelijkertijd het Meppelerdiep en was daardoor een belangrijke doorvoerhaven. Vanuit Meppel was er zo zelfs een verbinding met de Zuiderzee via Zwartsluis. Veel binnenschippers besloten in Meppel te gaan wonen in de 17e en 18e eeuw. Meppel kreeg voor het eerst stadsrechten in 1644 van de drost van Drenthe terwijl Lodewijk Napoleon dat nogmaals deed in het jaar 1809. Meppel heeft qua omvang de grootste haven van Noord-Nederland. Landbouw en scheepsbouw hebben op economisch gebied een belangrijke rol in de geschiedenis van Meppel gespeeld. Hetzelfde geldt voor de markten die in Meppel gehouden werden. De drukkerij is altijd erg aanwezig geweest in de stad, evenals de grafische industrie en het uitgeverswezen. Nu nog zijn er uitgeverijen en drukkers gevestigd zoals Boom.

Bekende personen uit de stad

Mensen die een appartement huren in Meppel vallen vanaf dat moment ook onder de "Meppeler muggen" of muggenspuiters, zoals de bijnaam van inwoners van Meppel is. Bekende mensen die geboren zijn in Meppel zijn onder andere Janneke Brinkman-Salentijn, de vrouw van oud-politicus Elco Brinkman en zelf bekend als kunstenares. Ook de wieg van professioneel golfer Sven Maurits stond in de stad Meppel.

Appartement verhuren? Plaats gratis een advertentie
Terug naar boven