×

Vul hieronder je e-mailadres in.

×


Over e-mails

E-mail alerts

Op basis van je zoekopdracht wordt er een e-mail alert aangemaakt. Heb je een actieve e-mail alert dan ontvang je direct een e-mail zodra er een nieuwe kamer wordt aangeboden die aan jouw zoekwens voldoet. Je kan de e-mail alerts altijd uit zetten of aanpassen via de alert pagina.

Service e-mails

directwonen.nl verstuurt verschillende service e-mails waaronder de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de website en de woningmarkt. Het is altijd mogelijk je af te melden voor de service e-mails via je instellingen of via de afmeldpagina.

Overige e-mails

Er zijn nog e-mails die directwonen.nl verstuurt waarvoor je je niet kan afmelden. Dit zijn e-mails die verstuurd worden na een handeling die je op de website doet zoals het opvragen van je wachtwoord, het aanschaffen van een lidmaatschap, het versturen van een reactie en het aanbieden van een kamer.


Aanmelden
Thumb
Je bent succesvol ingelogd en wordt nu automatisch doorgestuurd!
Thumb
Je bent succesvol geregistreerd en wordt nu automatisch doorgestuurd!
Weergave:

Appartement huren in Waalre

GRATIS de nieuwste woningen in je inbox, maak een email alert aan!
Appartement Studio Kamer Eengezinswoning

We hebben een woning gevonden die matched. Verder hebben we nog 2 andere woning(en) gevonden in de buurt.

«1»

Appartementen in de omgeving van Waalre

Appartement huren in Waalre

Waalre is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. De plaats ligt ten zuiden van Eindhoven en telt bijna 17.000 inwoners. Waalre profileert zich als groene woongemeente met de slogan "Waalre Groenfontein" en wordt veelvuldig genoemd als een van de veiligste en meest leefbare woongemeenten van Nederland.

Geschiedenis

Waalre kent een jonge en oude historie. Begin achtste eeuw duikt Waalre voor het eerst op in de geschreven Brabantse geschiedenis. In 1923 zijn de gemeenten Aalst en Waalre samengevoegd. Toen telde de gemeente 2300 inwoners, inmiddels zijn dat er bijna 17.000.

Voor de samenvoeging hadden Aalst en Waalre ieder een eigen karakter. Aalst was een duidelijk voorbeeld van lintbebouwing. De huizen lagen voornamelijk centraal langs de weg Eindhoven-Valkenswaard. Waalre-dorp had toen al een dorpscentrum met duidelijke hoofdwegen die ook nu nog samenkomen op de Markt. Het inwonersaantal steeg enorm in de jaren twintig. De echte uitbouw tot forensen- en villadorp kwam pas na de Tweede Wereldoorlog. Toen werd deze ‘Groenfontein’ ontdekt als schilderachtige woonplaats.

Bezienswaardigheden

Wil je meer weten over de geschiedenis van Waalre? Ga dan eens naar het Waalres Museum. Het Waalres Museum heeft een intiem karakter en bevindt zich in de voormalige Linnenfabriek Swane, waarvan het oostelijk deel in 1861 gebouwd is als een fabriek voor linnen en pellen. In 1899 werd de fabriek uitgebreid tot de huidige vorm. In 1998 verwierf de Stichting Het Waalres Museum het gebouw, waarna restauratie volgde. In 2000 was de restauratie voltooid en werd het complex geklasseerd als rijksmonument.

De Oude Sint-Willibrorduskerk is een voormalige kerk gelegen aan de Oude Torenstraat te Waalre-dorp in Nederland. De kerk is eigendom van de gemeente Waalre en is een rijksmonument. De kerk bestaat uit het tufstenen schip in romaanse stijl uit de 12e eeuw, en de latere uitbreiding en toren uit de 15e eeuw, in gotische stijl. Het romaanse tufstenen schip is één van de oudste van Noord-Brabant. De kerk wordt nu nog gebruikt voor dopen, huwelijken en uitvaarten.

Het oude cultuurlandschap van Waalre en omgeving kun je uitsteken te voet ontdekken. Ontdek tijdens een wandelroute het oude cultuurlandschap bij de Dommel, waar de beek nog door het landschap slingert. Wandel door het Dommeldal zoals dat al honderd jaar geleden te zien was. Loop door omgeven hooilanden, weilanden en akkers.

Ben je op zoek naar een leuke stad in de buurt om te winkelen? Denk dan aan Eindhoven, Helmond of Valkenswaard.

Ga op zoek naar jouw appartement in Waalre!

Appartement verhuren? Plaats gratis een advertentie
Terug naar boven