×

Vul hieronder je e-mailadres in.

×


Over e-mails

E-mail alerts

Op basis van je zoekopdracht wordt er een e-mail alert aangemaakt. Heb je een actieve e-mail alert dan ontvang je direct een e-mail zodra er een nieuwe kamer wordt aangeboden die aan jouw zoekwens voldoet. Je kan de e-mail alerts altijd uit zetten of aanpassen via de alert pagina.

Service e-mails

directwonen.nl verstuurt verschillende service e-mails waaronder de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de website en de woningmarkt. Het is altijd mogelijk je af te melden voor de service e-mails via je instellingen of via de afmeldpagina.

Overige e-mails

Er zijn nog e-mails die directwonen.nl verstuurt waarvoor je je niet kan afmelden. Dit zijn e-mails die verstuurd worden na een handeling die je op de website doet zoals het opvragen van je wachtwoord, het aanschaffen van een lidmaatschap, het versturen van een reactie en het aanbieden van een kamer.


Aanmelden
Weergave:

Huurwoning huren in eijsden

GRATIS de nieuwste woningen in je inbox, maak een email alert aan!
Appartement Studio Kamer Eengezinswoning

«1»

Huurwoningen in de omgeving van eijsden

Woning huren in Eijsden

Eijsden is een plaats aan de rivier de Maas in het uiterste zuidwesten van de Zuid-Limburg. Tot 1 januari 2011 vormde het dorp samen met Gronsveld en een aantal andere kernen de gemeente Eijsden. Het dorp heeft ruim 4400 inwoners.

Geschiedenis

De naam Eijsden is afgeleid van het Germaanse woord voor "espenbos". De Latijnse naam zou dan Haspere geweest kunnen zijn. Van enkele in de bodem aangetroffen restanten wordt vermoed dat het bebouwing uit de Romeinse tijd, dus rond het begin van de jaartelling, betreft. Een fraaie zilveren armband dateert waarschijnlijk uit dezelfde tijd.

Meer zekerheid bestaat ten aanzien van de stelling, dat in de middeleeuwen sprake was van een nederzetting, zodat ervan uitgegaan mag worden, dat het hier een van de oudere plaatsen in Nederland betreft. Uit die tijd stamt ook de motte van Eijsden die in 2009 bij de Martinuskerk werd opgegraven. Nog in de middeleeuwen groeide deze nederzetting uit tot een dorp. In 1213 is Eijsden als heerlijkheid, eigendom van de hertog van Limburg. In 1288 komt het in Brabantse handen.

Later gaat Eijsden fungeren in de belangrijk wordende Maasscheepvaart. Tot 1814 maakt Eijsden deel uit van het departement Nedermaas, dat tot de Franse Republiek behoort. Na van 1815 tot 1830 tot het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden behoord te hebben, valt het ten gevolge van de Belgische Opstand aan België toe. Sinds 1839 behoort het echter weer tot Nederland.

Op 12 september 1944 was Eijsden de eerste plaats in Nederland die na de Tweede Wereldoorlog bevrijd werd, door een afdeling van het Amerikaanse legerkorps.

Bezienswaardigheden

Onder meer de komst van een nieuw museum (Het Ursulinenconvent) en een veerpont hebben ervoor gezorgd dat het toerisme steeds belangrijker wordt in Eijsden. In 2014 werd in het voormalige Ursulinenklooster het Internationaal Museum voor Familiegeschiedenis (ook wel: Familiemuseum) geopend; het eerste museum ter wereld dat de familiegeschiedenis centraal stelt. In 2015 opende in hetzelfde gebouw ook het Museum Afrika Anders.

Kasteel Eijsden bevindt zich in de buurtschap Laag-Caestert. Het maakt deel uit van de top 100 monumenten en wordt omringd door een fraai aangelegd park en enkele boomgaarden. Vlak bij het kasteel liggen twee watermolens aan het riviertje de Voer: de Zaagwatermolen en de Graanmolen.

Ben je op zoek naar een grotere stad om te winkelen? Denk aan Kerkrade, Heerlen, Maastricht of ga naar Aken in Duitsland. Deze steden zijn allemaal binnen handbereik.

Ga op zoek naar jouw woning in Eijsden!

Appartement verhuren? Plaats gratis een advertentie
Terug naar boven