×

Vul hieronder je e-mailadres in.





×


Over e-mails

E-mail alerts

Op basis van je zoekopdracht wordt er een e-mail alert aangemaakt. Heb je een actieve e-mail alert dan ontvang je direct een e-mail zodra er een nieuwe kamer wordt aangeboden die aan jouw zoekwens voldoet. Je kan de e-mail alerts altijd uit zetten of aanpassen via de alert pagina.

Service e-mails

directwonen.nl verstuurt verschillende service e-mails waaronder de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de website en de woningmarkt. Het is altijd mogelijk je af te melden voor de service e-mails via je instellingen of via de afmeldpagina.

Overige e-mails

Er zijn nog e-mails die directwonen.nl verstuurt waarvoor je je niet kan afmelden. Dit zijn e-mails die verstuurd worden na een handeling die je op de website doet zoals het opvragen van je wachtwoord, het aanschaffen van een lidmaatschap, het versturen van een reactie en het aanbieden van een kamer.


Aanmelden
Thumb
Je bent succesvol ingelogd en wordt nu automatisch doorgestuurd!
Thumb
Je bent succesvol geregistreerd en wordt nu automatisch doorgestuurd!
Weergave:

Huurwoning huren in eygelshoven

GRATIS de nieuwste woningen in je inbox, maak een email alert aan!
Appartement Studio Kamer Eengezinswoning

We hebben geen beschikbare huurwoningen in eygelshoven, maar bekijk de huurwoningen in Landgraaf

«1»

Huurwoningen in de omgeving van eygelshoven

Woning huren in Eygelshoven

Eygelshoven is een dorp in het zuidoosten van de provincie Limburg, dichtbij de Duitse grens. Eygelshoven behoort tot de gemeente Kerkrade. In de kern van Eygelshoven wonen ongeveer 2240 mensen.

Geschiedenis

Eygelshoven wordt in 1131 voor het eerst officieel vermeld als Eigelsowen. Verschillende Romeinse vondsten hebben aangetoond dat het gebied echter al aan het begin van de jaartelling bewoond moet zijn geweest. Begin negentiende eeuw, na de annexatie door Napoleon, viel Eygelshoven onder het Département de la Roer. Pas na de Franse tijd, in 1815 bij het Congres van Wenen, werd Eygelshoven definitief toegewezen aan Nederland.

Van oorsprong is Eygelshoven een kleine gemeente waarin landbouw het hoofdmiddel van bestaan vormde, aangevuld door een bescheiden vorm van handel en plaatselijk ambachtswerk. In 1870 voerden Duitsers proefboringen uit naar steenkool bij het plaatsje. Deze ontdekking in een economisch sterk achtergebleven gebied leidde in 1901 tot de eerste schacht van de mijn, al snel gevolgd door een tweede. Een geologisch obstakel, de Feldbiss-breuk, die dwars door Limburg loopt, vormde voor de kolenmijn een probleem. Dit zorgde uiteindelijk voor de sluiting van de 'de jongste en modernste kolenmijn van Europa'.

Bezienswaardigheden

Naast de Sint-Janskerk bevindt zich het mijnmonument. Het bestaat uit een mijnwagentje, een voormalig werktuig- of materiaalkarretje, dat een belangrijk deel van de Eygelshovense geschiedenis levend houdt. Het monument is opgedragen aan de arbeiders die jarenlang zwaar werk moesten verrichten om een boterham voor hun gezinnen of naasten thuis te kunnen brengen. Het mijnwagentje is bij de kerk verankerd naast een standbeeld van de heilige Barbara, de christelijke patrones van alle mijnwerkers.

Eygelshoven staat ook bekend om zijn weekmarkt op zaterdag. Hier komen mensen uit omstreken hun verse levensmiddelen kopen.

Voor de sportievelingen zijn er diverse fiets- en wandeltochten in en rondom Eygelshoven. Het heuvelachtige landschap kan zorgen voor een uitdaging!

Ben je op zoek naar een grotere stad om te winkelen? Denk aan Kerkrade, Heerlen, Maastricht of ga naar Aken in Duitsland. Deze steden zijn allemaal binnen handbereik.

Ga op zoek naar jouw woning in Eygelshoven!

Appartement verhuren? Plaats gratis een advertentie
Terug naar boven