×

Vul hieronder je e-mailadres in.

×


Over e-mails

E-mail alerts

Op basis van je zoekopdracht wordt er een e-mail alert aangemaakt. Heb je een actieve e-mail alert dan ontvang je direct een e-mail zodra er een nieuwe kamer wordt aangeboden die aan jouw zoekwens voldoet. Je kan de e-mail alerts altijd uit zetten of aanpassen via de alert pagina.

Service e-mails

directwonen.nl verstuurt verschillende service e-mails waaronder de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de website en de woningmarkt. Het is altijd mogelijk je af te melden voor de service e-mails via je instellingen of via de afmeldpagina.

Overige e-mails

Er zijn nog e-mails die directwonen.nl verstuurt waarvoor je je niet kan afmelden. Dit zijn e-mails die verstuurd worden na een handeling die je op de website doet zoals het opvragen van je wachtwoord, het aanschaffen van een lidmaatschap, het versturen van een reactie en het aanbieden van een kamer.


Aanmelden
Weergave:

Huurwoning huren in schagen

GRATIS de nieuwste woningen in je inbox, maak een email alert aan!
Appartement Studio Kamer Eengezinswoning

We hebben geen beschikbare huurwoningen in schagen, maar bekijk de huurwoningen in Tuitjenhorn

«1»

Huurwoningen in de omgeving van schagen

Woning huren in Schagen

De stad Schagen, in het West-Fries Skagen, is gelegen in de provincie Noord-Holland. Daarbinnen ligt het in de regio West-Friesland. De gemeente telt ruim 45.000 inwoners en heeft een oppervlakte van bijna 20 vierkante kilometer.

Geschiedenis

Schagen is een provinciestadje, dat haar stadsrechten verkreeg in de 15e eeuw. Schagen bestond toen al 10 eeuwen. Deze stad is uitgegroeid tot een plaats met een sterk regionaal karakter.

Het winkelcentrum, de vele restaurants en terrassen trekken veel mensen naar deze stad. Schagen ligt op het oude terpenland dat Graaf Floris V binnen de Westfriese Omringdijk heeft laten aanleggen. Voor die tijd hadden de Noormannen al flink huisgehouden in dit gebied.

De 2 slottorens met daarin musea zijn gerestaureerd en het kasteel is herbouwd. Niet als replica, maar als een eigentijds gebouw in stijl die past bij de originele torens. Dit gebouw is multifunctioneel en biedt ruimte aan een hotel met luxe kamers in oud Engelse stijl, de VVV en de Ridderzaal. De zaal is een schitterende ambiance voor huwelijksvoltrekkingen, exposities en diverse muziekuitvoeringen.

De kerk op de Markt is de 2e kerk op deze plaats. De 1e kerk (gebouwd door Willem van Beieren) werd in 1895 door brand verwoest. Tijdens deze brand is veel historie verloren gegaan, o.a. de graftombe van de eerste Heer van Schagen. De nieuwe kerk is in 1897 voltooid.

Bezienswaardigheden

Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg is een streekmuseum dat onder meer gevestigd is in een in oude stijl gerestaureerde 17e-eeuwse boerderij. Het museum heeft een afdeling gewijd aan het boerenleven en een afdeling gewijd aan rijtuigen. In de boerderij zijn boerenkamers te bezichtigen met authentieke gebruiksvoorwerpen en meubelen. Bij de stallen worden werktuigen getoond. Daarnaast zijn er klederdrachten, speelgoed en kanten kappen te bezichtigen.

Automuseum Schagen toont circa vijftig oldtimers van verschillende merken, waaronder Nederlandse DAF's, Volkswagen, Mercedes, Citroën, Renault en Peugeot. Daarnaast toont het museum een collectie motor- en bromfietsen en oud boerengereedschap.

Het hele jaar door, maar vooral in de zomermaanden zijn er diverse evenementen in Schagen. Bijvoorbeeld de 10 donderdagen die in het teken staan van de Westfriese Folklore met traditionele kleding en optochten met historische rijtuigen. Daarnaast zijn de Paasveetentoonstelling, het Jazz- en Bluesweekend, het Smartlappenweekend, het Kunstweekend en het Slotgrachtconcert grote publiekstrekkers.

Voor waterliefhebbers biedt Schagen een recreatiehaven, het natuurgebied en een openluchtzwembad.

Ben je op zoek naar een leuke stad in de buurt om te winkelen? Denk dan aan Alkmaar, Hoorn of Amsterdam.

Ga op zoek naar jouw woning in Schagen!

Appartement verhuren? Plaats gratis een advertentie
Terug naar boven