×

Vul hieronder je e-mailadres in.

×


Over e-mails

E-mail alerts

Op basis van je zoekopdracht wordt er een e-mail alert aangemaakt. Heb je een actieve e-mail alert dan ontvang je direct een e-mail zodra er een nieuwe kamer wordt aangeboden die aan jouw zoekwens voldoet. Je kan de e-mail alerts altijd uit zetten of aanpassen via de alert pagina.

Service e-mails

directwonen.nl verstuurt verschillende service e-mails waaronder de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de website en de woningmarkt. Het is altijd mogelijk je af te melden voor de service e-mails via je instellingen of via de afmeldpagina.

Overige e-mails

Er zijn nog e-mails die directwonen.nl verstuurt waarvoor je je niet kan afmelden. Dit zijn e-mails die verstuurd worden na een handeling die je op de website doet zoals het opvragen van je wachtwoord, het aanschaffen van een lidmaatschap, het versturen van een reactie en het aanbieden van een kamer.


Aanmelden
Thumb
Je bent succesvol ingelogd en wordt nu automatisch doorgestuurd!
Thumb
Je bent succesvol geregistreerd en wordt nu automatisch doorgestuurd!
Weergave:

Huurwoning huren in Veghel

GRATIS de nieuwste woningen in je inbox, maak een email alert aan!
Appartement Studio Kamer Eengezinswoning
«1»

Huurwoningen in de omgeving van Veghel

Woning huren in Veghel

Veghel is een plaats in de provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meijerij van Den Bosch en een plaats in de gemeente Meierijstad. De woonplaats Veghel telt ruim 31.000 inwoners.

Geschiedenis

Veghel is al ontstaan in de vroege middeleeuwen. In 1225 wordt Veghel voor het eerst genoemd als Vehchele. De plaatsnaam gaat, wat het laatste deel betreft, vermoedelijk terug op lo, een oud woord voor bos. De betekenis van het eerste deel van de plaatsnaam is nog onduidelijk.

Sinds de 17e eeuw kende Veghel een bloeiende handel. Zo werd er veel hop naar Duitsland vervoerd. Zuivelproducten werden op de markt in Sint-Oedenrode en Den Bosch verhandeld en naar het gewest Holland vervoerd en er werd veel vee verkocht, met name in Waalwijk. In 1719 kreeg Veghel van de Staten-Generaal het privilege om wekelijks op donderdag één botermarkt te houden en vier keer per jaar een paarden- en beestenmarkt. In 1730 kreeg Veghel een boterwaag, wat de marktpositie van de zuivelhandel nog eens versterkte. Het dorp groeide en bloeide.

In 1826 was er de opening van de Zuid-Willemsvaart. Een nieuwe haven die in directe verbinding met het kanaal stond, maakte Veghel tot een bloeiend centrum van transport van allerlei materialen zoals steenkolen en bouwstoffen en producten van de landbouw, de veeteelt, leerlooierijen, koren- en oliemolens en linnenweverijen. Dit betekende voor Veghel een enorme economische impuls.

Bezienswaardigheden

De gemeente Veghel heeft veel toeristische en recreatieve activiteiten te bieden.

Het oldtimermuseum is eigendom van de familie van Grinsven. Het kleinschalige museum is ontstaan uit de liefde voor de automobiel en een aantal jaren verzamelen. Met als resultaat een mooie collectie oldtimers. De auto´s zijn van de vorige eeuw en van diverse constructeurs.

Cultuur- en natuurliefhebbers kunnen genieten van de mooie natuur, en tientallen monumenten die de gemeente Veghel rijk is. En zich laten verrassen door onder andere mooi aangelegde parken, bossen en rivier de Aa. Kilometers aan wandelroutes langs kerkdorpen, over dijken en natuurgebieden. Met de hulp van de gemeente Veghel en andere organisaties zijn de belangrijkste wandelroutes in kaart gebracht en beschreven. Daarnaast zijn er verschillende fietsroutes die je kunt maken zoals de Drie Molen fietsroute en de Kunstroute.

Ben je op zoek naar een stad om te winkelen? Denk aan Den Bosch, Eindhoven en Helmond. Deze steden zijn allemaal binnen handbereik.

Ga op zoek naar jouw woning in Veghel!

Appartement verhuren? Plaats gratis een advertentie
Terug naar boven