×

Vul hieronder je e-mailadres in.


Vul je e-mailadres in en je ontvangt een e-mail met een link om je wachtwoord te resetten. Heb je geen e-mail ontvangen? 1. Controleer dan je e-mailadres, want dan is deze niet bekend in ons systeem. 2. Door de link in de email wil deze nog wel eens in een spamfilter blijven hangen. Kijk bij de 'Ongewenste post' of 'Spam'. En voeg supportdesk@directwonen.nl toe aan je adresboek zodat je email van Direct Wonen altijd ontvangt.


×


Over e-mails

E-mail alerts

Op basis van je zoekopdracht wordt er een e-mail alert aangemaakt. Heb je een actieve e-mail alert dan ontvang je direct een e-mail zodra er een nieuwe kamer wordt aangeboden die aan jouw zoekwens voldoet. Je kan de e-mail alerts altijd uit zetten of aanpassen via de alert pagina.

Service e-mails

directwonen.nl verstuurt verschillende service e-mails waaronder de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de website en de woningmarkt. Het is altijd mogelijk je af te melden voor de service e-mails via je instellingen of via de afmeldpagina.

Overige e-mails

Er zijn nog e-mails die directwonen.nl verstuurt waarvoor je je niet kan afmelden. Dit zijn e-mails die verstuurd worden na een handeling die je op de website doet zoals het opvragen van je wachtwoord, het aanschaffen van een lidmaatschap, het versturen van een reactie en het aanbieden van een kamer.


Aanmelden
Weergave:

Studio huren in Hoensbroek

GRATIS de nieuwste woningen in je inbox, maak een email alert aan!
Appartement Studio Kamer Eengezinswoning

Sorry, er is geen exacte match gevonden voor jouw zoekopdracht. Wel hebben we 6 woningen gevonden in de buurt die matchen.

«1»

Studio's in de omgeving van Hoensbroek

Studio huren in Hoensbroek

Hoensbroek is een rustiek dorp in het zuiden van Limburg, met nog geen 20.000 inwoners. Het was tot 1982 een zelfstandige gemeente, maar is tegenwoordig een van de vier stadsdelen binnen de gemeente Heerlen. Heerlerheide, Heerlen-stad en Heerlerbaan zijn de andere stadsdelen. Een studio huren in Hoensbroek kan in de aantrekkelijke wijken Hoensbroek Centrum-De Dem, Maria-Gewanden, Mariarade en Nieuw Lotbroek.

Een studio huren in Hoensbroek, nabij het gelijknamige kasteel

Hoensbroek heette vroeger Broek of Broich, wat zoveel als ꞌmoerasꞌ betekent. Het Limburgse dorp werd in het jaar 1388 afgescheiden van Heerlen en aan ridder Herman Hoen geschonken. Later werd dit de adellijke familie Van Hoensbroeck. Herman Hoen is verantwoordelijk voor de bouw van Kasteel Hoensbroek, een van de mooiste en grootste kastelen van Nederland. Hier kun je de Middeleeuwen herbeleven in een betoverende omgeving. Het kasteelmuseum is de voornaamste attractie van Hoensbroek en gemakkelijk te bezoeken als je besluit tot een studio huren in Hoensbroek. Daarnaast is de Sint-Janskerk bij de Markt een bezoekje waard.

Een studio huren in Hoensbroek in gevarieerde wijken

Hoensbroek heeft gevarieerde wijken, waar het prettig wonen is als je gaat voor een studio huren in Hoensbroek. Hoensbroek-Centrum-De Dem geldt als de grootste buurt. Je kunt hier een mooie studio huren in Hoensbroek, maar ook genieten van fraaie lintbebouwing, jaren-30-bouw en authentieke mijnkolonies. De bomenrijke wijk Maria-Gewanden ligt aan de randweg van Hoensbroek en bij het karakteristieke buurtschap Terschuren. Het noordelijk gelegen Mariarade grenst aan Treebeek in buurgemeente Brunssum. De buurt heeft een hoog voorzieningenniveau, wat voor een studio huren in Hoensbroek een pre is. De groene wijk Nieuw Lotbroek is gelegen in het zuiden van het stadsdeel. Hier bevindt zich het station van Hoensbroek.

Historie van steenkolenmijnen

Hoensbroek groeide in bevolkingsaantal aan het begin van de 20e eeuw met de opening van de steenkolenmijnen. Door de wijkuitbreidingen kwamen Heerlen en Hoensbroek steeds dichter bij elkaar te liggen. Tegenwoordig is het een vrijwel aaneengesloten gebied, met alleen de steenberg van de oude Oranje Nassau III mijn - thans een park - als buffer. Diverse mijnwerkerskinderen ontpopten zich tot vooraanstaande burgers en bekende Nederlanders. Denk aan politicus Klaas de Vries, voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en later ook van Binnenlandse Zaken. Of journalist Pierre Heijboer, geboren nabij de staatsmijn Emma en schrijver van een boek over de Bijlmerramp.

Een studio huren in Hoensbroek in een goed bereikbaar stadsdeel

Hoensbroek heeft leuke, kleine winkelconcentraties, waar voor ieder wat wils is. De grotere, overdekte winkelcentra in Heerlen lenen zich uitstekend voor een dagje shoppen. Met een studio huren in Hoensbroek, kies je voor een goede bereikbaarheid. Hoensbroek ligt aan de rijksweg A76 en heeft een treinstation, waardoor aantrekkelijke plaatsen als Heerlen, Sittard en Geleen goed te bezoeken zijn. Kies daarom voor een studio huren in Hoensbroek.

Appartement verhuren? Plaats gratis een advertentie
Terug naar boven