×

Vul hieronder je e-mailadres in.

×


Over e-mails

E-mail alerts

Op basis van je zoekopdracht wordt er een e-mail alert aangemaakt. Heb je een actieve e-mail alert dan ontvang je direct een e-mail zodra er een nieuwe kamer wordt aangeboden die aan jouw zoekwens voldoet. Je kan de e-mail alerts altijd uit zetten of aanpassen via de alert pagina.

Service e-mails

directwonen.nl verstuurt verschillende service e-mails waaronder de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de website en de woningmarkt. Het is altijd mogelijk je af te melden voor de service e-mails via je instellingen of via de afmeldpagina.

Overige e-mails

Er zijn nog e-mails die directwonen.nl verstuurt waarvoor je je niet kan afmelden. Dit zijn e-mails die verstuurd worden na een handeling die je op de website doet zoals het opvragen van je wachtwoord, het aanschaffen van een lidmaatschap, het versturen van een reactie en het aanbieden van een kamer.


Aanmelden
Thumb
Je bent succesvol ingelogd en wordt nu automatisch doorgestuurd!
Thumb
Je bent succesvol geregistreerd en wordt nu automatisch doorgestuurd!
Weergave:

Huurwoning huren in Geleen

GRATIS de nieuwste woningen in je inbox, maak een email alert aan!
Appartement Studio Kamer Eengezinswoning
«1»

Huurwoningen in de omgeving van Geleen

Woning huren in Geleen

Geleen is een plaats in de provincie Limburg. De plaats bestaat uit verschillende dorpskernen en er wonen ruim 30.000 mensen. Als je een woning wil huren in Geleen, kun je rekenen op Limburgse gezelligheid met veel mogelijkheden.

Geschiedenis

De plaats Geleen wordt voor het eerst genoemd in een middeleeuws archiefstuk uit 1148. De naam Geleen vindt zijn oorsprong in het Germaanse woord ‘glana’, dat ‘schitterend, helder schijnend’ betekent. In eerste instantie werd zo de beek genoemd en later één van de nederzettingen die op haar oevers ontstond. De naam van het dorp, Op-Geleen, ging in een later stadium gelden voor een gebied dat ook de dorpen Lutterade, Krawinkel en (Geleens) Neerbeek omvatte.

Tussen 1843 en 1845 werd de Rijksweg Maastricht-Roermond aangelegd, in 1865 volgde de spoorlijn Roermond-Sittard en in 1896 de spoorlijn Sittard-Heerlen. Zo kwamen er twee spoorwegstations in Geleen, maar tot omstreeks 1920 was van verstedelijking nog geen sprake.

De gemeente Geleen kwam zeer snel en spectaculair tot ontwikkeling na de bouw van de kolenmijn. Dit was in 1915. Het zou uitgroeien tot de modernste van Europa. Het aantal inwoners steeg hierdoor enorm.

Wat is er te doen in Geleen?

Geleen heeft een rijke historie. Feitelijk was Geleen een dorp van boeren, bierbrouwers, vakwerklieden en looiers. Er zijn nog enkele overblijfselen van de oudheid te bewonderen. De stad Geleen staat bekend om haar festivals en het uitgebreide en verrassende winkelcentrum. De winkel-doedagen, braderieën en markten, zorgen ervoor dat Geleen een winkelparadijs bij uitstek is.

Er zijn diverse kerken te bewonderen in Geleen, zoals de Sint-Petruskerk en de Christus Koningkerk.

Het complex van het vroegere Kasteel Jansgeleen of Huis Spaubeek, met ruïne van het slot, gerestaureerde en bewoonde voorhof (kasteelhoeve met voormalige pachterswoning).

Watermolen Sint Jansmolen, even ten zuidoosten van Geleen, op grondgebied van de gemeente Beek, nabij Spaubeek. Dit is een B&B geworden met restaurant.

Het Mijnwerkersmonument van 1937 kan niet ontbreken op dit lijstje. Het symboliseert de overgang van agrarische naar industriële samenleving.

In het jaar 2013 is er een bierbrouwerij in Geleen geopend. Deze brouwerij is gericht op speciaalbier. Bezoek ‘De Menkes’ voor een biertje en ontdek hoe het bier wordt gemaakt.

Ben je op zoek naar een leuke stad in de buurt om te winkelen? Ga dan eens naar Maastricht, Sittard of Roermond!

Vind snel jouw woning in Geleen!

Appartement verhuren? Plaats gratis een advertentie
Terug naar boven