×

Vul hieronder je e-mailadres in.

×


Over e-mails

E-mail alerts

Op basis van je zoekopdracht wordt er een e-mail alert aangemaakt. Heb je een actieve e-mail alert dan ontvang je direct een e-mail zodra er een nieuwe kamer wordt aangeboden die aan jouw zoekwens voldoet. Je kan de e-mail alerts altijd uit zetten of aanpassen via de alert pagina.

Service e-mails

directwonen.nl verstuurt verschillende service e-mails waaronder de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de website en de woningmarkt. Het is altijd mogelijk je af te melden voor de service e-mails via je instellingen of via de afmeldpagina.

Overige e-mails

Er zijn nog e-mails die directwonen.nl verstuurt waarvoor je je niet kan afmelden. Dit zijn e-mails die verstuurd worden na een handeling die je op de website doet zoals het opvragen van je wachtwoord, het aanschaffen van een lidmaatschap, het versturen van een reactie en het aanbieden van een kamer.


Aanmelden
Weergave:

Huurwoning huren in Culemborg

GRATIS de nieuwste woningen in je inbox, maak een email alert aan!
Appartement Studio Kamer Eengezinswoning
«1»

Huurwoningen in de omgeving van Culemborg

Wonen

Culemborg is een Gelderse stad aan de Lek met 27.661 inwoners in 2012. Culemborgers houden het nieuws uit de stad en omgeving bij via de Culemborgse Courant. De stad heeft 13.000 arbeidsplaatsen en de meeste inwoners zijn gezinnen met kinderen. Er zijn drie wijken waar u een huurwoning kunt gaan huren, namelijk Culemborg-Noordoost, Culemborg-Zuidoost en Culemborg-West.

Houdt u van een historische stad? Dan is Culemborg een goede plaats om een huurwoning te gaan huren. Aan verschillende huizen, de Lanxmeerpoort / Binnenpoort, de Barbarakerk en het stadhuis is de historie van Culemborg nog terug te zien. De plaats is sinds de twaalfde eeuw bewoond. In de veertiende eeuw werd een stadsmuur om Culemborg gebouwd. Het deel van de muur dat nog in stand is, is de oudste nog bestaande originele stadsmuur van Nederland. 
Rond die tijd zijn tevens twee kastelen gebouwd, waarvan een ruïne van kasteel Culemborg nog te bezichtigen is in stadspark Kasteeltuin Culemborg. Ieder jaar kunt u van 1 april tot 1 oktober op zaterdag een expositie bekijken met aangetroffen bodemvondsten op het voormalig kasteelterrein in de Groene Schuur. 

Tijdens carnaval heet Culemborg ‘Papklokkendam’. Deze naam heeft de stad te danken aan de papklok, die nog steeds elke avond om 21.55 uur luidt. In het verleden was dit voor de landarbeiders een waarschuwing dat het werk erop zat en zij een bord warme pap moesten gaan eten binnen de poorten van de stad. De poorten van de stad sloten om 22.00 uur. 

Vervoer en bereikbaarheid

Culemborg is bereikbaar via de uitvalswegen A2, N320 en N833. De A2 gaat richting Utrecht en Den Bosch en de N320 naar Kesteren.
Overdag stoppen ieder uur vier treinen op station Culemborg. U kunt richting Utrecht (19 minuten) en richting Eindhoven (61 minuten). Verder rijden er bussen in de stad en omgeving.

Per post kunt u uw toekomstige stadsgenoten bereiken via de postcodes 4100 tot en met 4107. Het netnummer van uw nog te huren huurwoning is 0345. Voor inschrijving bij de gemeente nadat u een huurwoning heeft gehuurd, kunt u terecht bij het stadskantoor aan de Ridderstraat 250. Het politiebureau is te vinden aan de Triosingel 34 en het Ziekenhuis Rivierenland aan de Elisabethdreef 4.

Winkelen

Vrijdag is er koopavond tot 21.00 uur. De koopzondagen verschillen per stadsdeel. Op de website van de gemeente kunt u de precieze data inzien. 
Elke dinsdagochtend is er markt van 8.30 tot 12.30 uur op de Markt in het centrum van de stad. 

Onderwijs

In Culemborg zijn geen mbo-, hbo- en wo-opleidingen. Koningin Wilhelmina College en O.R.S. Lek en Linge zijn de enige twee middelbare scholen. Er zijn dertien basisscholen.

Sport en ontspanning

De gemeente Culemborg heeft twee sporthallen en drie buitensportlocaties. Er is een binnenzwembad (De Meer) aan de Multatulilaan 2. In de zomer komen geregeld ‘bootjesmensen’ een kijkje nemen in Culemburg. Zij leggen hun plezierjacht aan in Jachthaven De Helling, aan de Lek.

Naast Kasteeltuin Culemborg is er het stadspark De Plantage, dat een Engelse landschapsstijl heeft. U kunt ook een wandeling maken langs de Nieuwe Hollandse waterlinie, een oude verdedigingslinie waar tientallen forten staan uit de tijd tussen 1915 en 1940.

Appartement verhuren? Plaats gratis een advertentie
Terug naar boven