×

Vul hieronder je e-mailadres in.


Vul je e-mailadres in en we sturen je een e-mail waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen. Gebeurt er niks nadat je hebt geklikt op 'Verstuur'? Controleer dan je e-mailadres, want dan is deze niet bekend in ons systeem. Vernieuw de pagina voordat je een ander e-mailadres probeert.


×


Over e-mails

E-mail alerts

Op basis van je zoekopdracht wordt er een e-mail alert aangemaakt. Heb je een actieve e-mail alert dan ontvang je direct een e-mail zodra er een nieuwe kamer wordt aangeboden die aan jouw zoekwens voldoet. Je kan de e-mail alerts altijd uit zetten of aanpassen via de alert pagina.

Service e-mails

directwonen.nl verstuurt verschillende service e-mails waaronder de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de website en de kamermarkt. Het is altijd mogelijk je af te melden voor de service e-mails via je instellingen of via de afmeldpagina.

Overige e-mails

Er zijn nog e-mails die directwonen.nl verstuurt waarvoor je je niet kan afmelden. Dit zijn e-mails die verstuurd worden na een handeling die je op de website doet zoals het opvragen van je wachtwoord, het aanschaffen van een lidmaatschap, het versturen van een reactie en het aanbieden van een kamer.


Aanmelden

Direct Wonen
Verhuisweken

Win € 1000 huur

Bekijk de actie en doe mee!

STAP 1.

BROWSEN DOOR
ACTUEEL HUURAANBOD

STAP 2.

GRATIS IN CONTACT MET
AANBIEDERS

STAP 3.

ZOEK SMART

STAP 4.

VERHUIZEN

Wil je e-mail alerts ontvangen als er nieuwe huurwoningen beschikbaar zijn die overeenkomen met jouw zoekopdracht?

Huurwoningen Schiedam

Inklappen

Wonen en werken

Schiedam ligt in het hart van het Rijnmond-gebied, tussen Rotterdam en Vlaardingen. In de gemeente wonen 76.256 inwoners (2012). De stad is rond 1230 ontstaan toen een dam werd aangelegd nabij de monding van de Schie. Dit gebeurde om het polderland te beschermen tegen het water. Rond 1247 trok deze dam handel aan, omdat goederen voor het achterland hier werden opgeslagen. Het plaatsje binnen de dam kreeg al snel stadsrechten en met de bouw van het kasteel Huis te Riviere ontstond de plaats die wij nu als Schiedam kennen.
 
Schiedam biedt met haar negen wijken veel huurmogelijkheden aan huurders. U kunt een huurwoning huren in de groene wijk Groenoord, aan de grachten in het Centrum, in een karaktervolle oude volksbuurt in Schiedam-Oost, in de naoorlogse wijk Nieuwland, aan recreatiepark het Prinses Beatrixpark in de wijk Kethel of in een moderne omgeving in de nieuwe wijk Spaland/Sveaparken. In Schiedam is er voor iedere huurder wel wat wils.
 
De stad is net als grote buurman Rotterdam bereikbaar via het netnummer 010 en beslaat de postcodes 3100 tot en met 3125. Schiedam heeft haar bekendheid met name te danken aan haar jenever, de historische binnenstad met de grachten en de hoogste windmolens ter wereld. Het Jenevermuseum en het Stedelijk Museum worden vaak geboekt als trouwlocatie.
 

Sport en recreatie

Als u een huurwoning in Schiedam gaat huren, heeft u op het gebied van sport en recreatie allerlei mogelijkheden. In de stad zijn diverse gymzalen, zwembaden en sporthallen. U kunt ook deelnemen aan sportactivititeiten die onder andere worden georganiseerd in het Stedelijk Museum, de Hoppe, de Sint Joris Doel, het Jenevermuseum en Museummolen De Nieuwe Palmboom.
 
Met de komst van de nieuwe sport-, fitness- en ontspanningsketen Health City is het aanbod compleet. Daarnaast heeft de stad nog het Zwembad Groenoord, het omvangrijke Thermen Holiday en een aantal bowlinghallen. Bekende voetballers Danny Koevermans, Robin van der Laan, Luc Castaignos en Johannes Hildebrand de Wolf komen uit deze sportieve stad.
 
Ook ouderen die een huurwoning in Schiedam willen huren, kunnen hun ei kwijt in Schiedam. De gemeente beschikt namelijk over vier ontmoetingcentra waar huurders van 55 jaar of ouder terecht kunnen voor gezellige, sportieve activiteiten en een warme maaltijd. 
 

Natuur en landschap

Vooral voor de ‘groene’ huurders onder ons is Schiedam met haar aaneengesloten band van parken en groenstroken (ook wel de Groene Long van Schiedam genoemd) de perfecte woonplaats. In de Groene Long kunt u genieten van de natuurgebieden De Plantage, de Maasboulevard, het Volkspark, het Julianapark, de parken Nieuwland en Stricklede, sportpark Harga, Prinses Beatrixpark, Park Kethel en recreatiegebied Prinsenbos. Speciaal voor de waterliefhebbers zijn in de binnenstad verschillende aanlegplaatsen voor de pleziervaart aangelegd. Ook kunt u een roeiboot huren, waarmee u samen met het gezin door de historische grachten kunt roeien.
 

Bereikbaarheid en vervoer

Schiedam ligt voor een groot gedeelte binnen de Ring Rotterdam. Hierdoor is uw huurwoning in Schiedam goed te bereiken via de afrit aan de A4 Schiedam-West en de afritten aan de A20 Schiedam-Noord en Schiedam. Daarnaast telt Schiedam twee treinstations: Schiedam Centrum en Schiedam Nieuwland. Vanaf Schiedam Centrum kunt u onder andere naar Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Hoek van Holland. 

Schiedam is ook met de metro en tram bereikbaar. Met metrolijnen A, B en C gaat u richting Rotterdam en met metrolijn D richting Hoogvliet en Spijkenisse. Vanaf Schiedam Centrum komt u met tramlijnen 21 en 23 in de binnenstad.

Huurwoningen huren in Schiedam (45)