×

Vul hieronder je e-mailadres in.

×


Over e-mails

E-mail alerts

Op basis van je zoekopdracht wordt er een e-mail alert aangemaakt. Heb je een actieve e-mail alert dan ontvang je direct een e-mail zodra er een nieuwe kamer wordt aangeboden die aan jouw zoekwens voldoet. Je kan de e-mail alerts altijd uit zetten of aanpassen via de alert pagina.

Service e-mails

directwonen.nl verstuurt verschillende service e-mails waaronder de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de website en de woningmarkt. Het is altijd mogelijk je af te melden voor de service e-mails via je instellingen of via de afmeldpagina.

Overige e-mails

Er zijn nog e-mails die directwonen.nl verstuurt waarvoor je je niet kan afmelden. Dit zijn e-mails die verstuurd worden na een handeling die je op de website doet zoals het opvragen van je wachtwoord, het aanschaffen van een lidmaatschap, het versturen van een reactie en het aanbieden van een kamer.


Aanmelden
Thumb
Je bent succesvol ingelogd en wordt nu automatisch doorgestuurd!
Thumb
Je bent succesvol geregistreerd en wordt nu automatisch doorgestuurd!
Weergave:

Appartement huren in mill

GRATIS de nieuwste woningen in je inbox, maak een email alert aan!
Appartement Studio Kamer Eengezinswoning

We hebben geen beschikbare huurwoningen in mill, maar bekijk de huurwoningen in Linden

«1»

Appartementen in de omgeving van mill

Appartement huren in Mill

Mill is een dorp in de provincie Noord-Brabant. De plaats ligt centraal tussen Uden en Cuijk. Ruim 6000 personen zijn inwoners van Mill. Het grootste gedeelte van de grondoppervlakte wordt gebruikt voor de landbouw.

Als je een appartement wil huren in Mill, kun je rekenen op echte Brabantse gezelligheid met veel mogelijkheden.

Mill in vogelvlucht door de geschiedenis

Het is niet helemaal duidelijk waar de plaatsnaam Mill vandaan komt. Hier zijn de meningen over verdeeld.

De naam zou afgeleid kunnen zijn van het Latijnse Molendinum, wat molen betekent. Aan de rand van het dorp zou een molen hebben gestaan. Een andere mening is dat Mill afgeleid kan zijn van Millarium, Latijn voor mijlpaal. Het zou een grensaanduiding inhouden, met de Peel. Een variant op deze spelling is Myl of Mylle. In de 19e eeuw schreef men de naam met slechts één ‘L’. Blijkbaar vond men dat op een gegeven moment te kaal en begon men, ongeveer vanaf 1870, in de officiële stukken Mil met twee l-en te schrijven.

Uit archeologisch onderzoek is gebleken dat het gebied al bewoond was in de prehistorie. Er zijn grafvondsten gedaan uit de Romeinse tijd.

Honderden jaren later vond er een belangrijke gebeurtenis plaats. Dit is de Slag bij Mill van 10 mei op 11 mei in 1940. Duitse troepen vielen het gebied binnen. Uiteindelijk had dit nauwelijks een rol van betekenis.

Bezienswaardigheden in en rondom Mill

Hoewel Mill relatief klein is, bezit het dorp een omvangrijk cultuurhistorisch erfgoed. Zo ligt vlakbij Mill zelf het Huis Aldendriel Op het landgoed Tongelaar is het kasteel met de gelijkluidende naam te bewonderen.

Op de plaats waar de spoorlijn de verdedigingslinie kruiste, was de spoorlijn te blokkeren door stalen staven te plaatsen in een massief betonnen fundament. Bij de Duitse inval op 10 mei 1940 gebeurde dit. Nadat een pantsertrein en een troepentransporttrein de Maaslinie bij Oeffelt wisten te passeren, werd de pantsertrein door de aspergestelling tot ontsporing gebracht. De slag bij Mill was het gevolg hiervan.

In Mill zijn veel herinneringen aan de oorlog terug te vinden, zoals tientallen kazematten langs het Peelkanaal.

Je hoeft je niet te vervelen als je een appartement gaat huren in Mill. Het dorp zelf beschikt over een volwaardig voorzieningenniveau met een sportzaal, een bibliotheek en een verzorgings-en verpleeghuis. Op het Marktplein is op de woensdagmorgen de groenten- en warenmarkt. Het enorme sport- en revalidatiecomplex van Fitland Mill biedt jong en oud een groot scala aan sportieve activiteiten.

Rondom Mill zijn er een aantal steden waar je goed kunt winkelen. Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven zijn allemaal binnen handbereik.

Ga op zoek naar jouw appartement in Mill!

Appartement verhuren? Plaats gratis een advertentie
Terug naar boven