×

Vul hieronder je e-mailadres in.

×


Over e-mails

E-mail alerts

Op basis van je zoekopdracht wordt er een e-mail alert aangemaakt. Heb je een actieve e-mail alert dan ontvang je direct een e-mail zodra er een nieuwe kamer wordt aangeboden die aan jouw zoekwens voldoet. Je kan de e-mail alerts altijd uit zetten of aanpassen via de alert pagina.

Service e-mails

directwonen.nl verstuurt verschillende service e-mails waaronder de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de website en de woningmarkt. Het is altijd mogelijk je af te melden voor de service e-mails via je instellingen of via de afmeldpagina.

Overige e-mails

Er zijn nog e-mails die directwonen.nl verstuurt waarvoor je je niet kan afmelden. Dit zijn e-mails die verstuurd worden na een handeling die je op de website doet zoals het opvragen van je wachtwoord, het aanschaffen van een lidmaatschap, het versturen van een reactie en het aanbieden van een kamer.


Aanmelden
Thumb
Je bent succesvol ingelogd en wordt nu automatisch doorgestuurd!
Thumb
Je bent succesvol geregistreerd en wordt nu automatisch doorgestuurd!
Weergave:

Appartement huren in Wassenaar

GRATIS de nieuwste woningen in je inbox, maak een email alert aan!
Appartement Studio Kamer Eengezinswoning

Sorry, er is geen exacte match gevonden voor jouw zoekopdracht. Wel hebben we een woning gevonden in de buurt die matched.

«1»

Appartementen in de omgeving van Wassenaar

Appartement huren in Wassenaar

Wassenaar is een plaats in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt ruim 26.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 62 km2.

Geschiedenis

Wassenaar bestaat uit een dorpskern met daaromheen een bosrijke omgeving met veel villa's en landhuizen. Vele hiervan zijn vanouds buitenplaatsen, zomerverblijven voor welgestelde stedelingen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben er hun woning op het landgoed Eikenhorst.

In het centrum van Wassenaar staat de oude romaanse dorpskerk die deels uit de 12e eeuw dateert, en deels in de 16e eeuw werd opgebouwd na vernielingen in het begin van de Tachtigjarige Oorlog. Naast een klein aantal oude dorpshuizen staat er ook de achttiende-eeuwse windmolen Windlust.

Wassenaar grenst aan het dorp Voorschoten. Deze twee plaatsen hebben een gezamenlijke geschiedenis. Het geslacht Van Wassenaar huisde bijvoorbeeld in kasteel Duivenvoorde in Voorschoten en Landgoed De Horsten, waar Eikenhorst een deel van is, ligt gedeeltelijk in de buurgemeente.

De opening van het Hofpleinlijntje in 1908 maakte Wassenaar ook voor Rotterdammers die buiten wilden wonen makkelijk bereikbaar en dankzij de aanleg van de tramlijn Den Haag-Wassenaar-Leiden konden vele gegoede stadsbewoners dichtbij zee gaan wonen. Vanaf het begin van de twintigste eeuw trok Wassenaar duizenden nieuwe bewoners. Door het overlijden van enkele grootgrondbezitters kwamen grote stukken grond beschikbaar, die door exploitatiemaatschappijen werden verkaveld. Er ontstonden aantrekkelijke villaparken. Inmiddels zijn de trein en de tram allang verdwenen, maar Wassenaar heeft nog altijd een reputatie als villadorp.

Bezienswaardigheden

Wassenaar is naast de prachtige natuurgebieden bekend om haar vele landgoederen, buitenplaatsen en kapitale landhuizen. Op vele van deze plaatsen stonden voorheen trotse kastelen als Persijn, Haesebroeck, Ter Horst en Raephorst. De bekende ‘landgoederenroute’ is een wandel- en fietsroute langs monumenten en landgoederen van Wassenaar. Op deze route komen de prachtigste landgoederen aan bod, zoals De Horsten, De Paauw, Backershagen, Park Rust en Vreugd, De Wittenburg, Clingendael/Oosterbeek Bos. Medebepalend voor het groene gezicht van Wassenaar zijn vele particuliere landgoederen die niet vrij toegankelijk zijn zoals Landgoed Duindigt, Beukenhorst, Langenhorst, Voorlinden, Blankenburgh, Groot Haesebroek, Clingenbosch, Ter Veken en Zuidwijk.

Vanuit Wassenaar kun je eenvoudig het strand bereiken. De Wassenaarse Slag is een opgang naar het Noordzeestrand bij Rijksdorp in de Nederlandse gemeente Wassenaar, aan de noordzijde van het duin- en waterwingebied Meijendel.

Kunst en cultuurliefhebbers hoeven zich in Wassenaar ook niet te vervelend. In Raadhuis De Paauw worden regelmatig culturele evenementen, tentoonstellingen en lezingen georganiseerd.

Het attractiepark Duinrell biedt alles voor een gezellig dagje uit of een korte of lange vakantie vol actie en plezier. Leuk voor de kids!

Ben je op zoek naar een grotere stad om te winkelen? Denk aan Den Haag, Leiden, Zoetermeer of Delft. Deze steden zijn allemaal binnen handbereik.

Ga op zoek naar jouw appartementin Wassenaar!

Appartement verhuren? Plaats gratis een advertentie
Terug naar boven