×

Vul hieronder je e-mailadres in.

×


Over e-mails

E-mail alerts

Op basis van je zoekopdracht wordt er een e-mail alert aangemaakt. Heb je een actieve e-mail alert dan ontvang je direct een e-mail zodra er een nieuwe kamer wordt aangeboden die aan jouw zoekwens voldoet. Je kan de e-mail alerts altijd uit zetten of aanpassen via de alert pagina.

Service e-mails

directwonen.nl verstuurt verschillende service e-mails waaronder de nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom de ontwikkelingen van de website en de woningmarkt. Het is altijd mogelijk je af te melden voor de service e-mails via je instellingen of via de afmeldpagina.

Overige e-mails

Er zijn nog e-mails die directwonen.nl verstuurt waarvoor je je niet kan afmelden. Dit zijn e-mails die verstuurd worden na een handeling die je op de website doet zoals het opvragen van je wachtwoord, het aanschaffen van een lidmaatschap, het versturen van een reactie en het aanbieden van een kamer.


Aanmelden
Weergave:

Huurwoning huren in doorn

GRATIS de nieuwste woningen in je inbox, maak een email alert aan!
Appartement Studio Kamer Eengezinswoning

We hebben geen beschikbare huurwoningen in doorn, maar bekijk de huurwoningen in Driebergen-Rijsenburg

«1»

Huurwoningen in de omgeving van doorn

Woning huren in Doorn

Doorn is een dorp in de provincie Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug. Gelegen in het zuidoosten van de provincie op de Heuvelrug. Het dorp telt bijna 10.000 inwoners.

Geschiedenis

Het dorp Doorn dateert uit het jaar 885. In een document uit de periode 885-896 wordt de nederzetting "Thorhem" genoemd, woonplaats van dondergod Thor.

Vóór de komst van de buitenplaatsen was het gehele gebied van de gemeente Doorn agrarisch van karakter. Eerst werd aan de voet van de Heuvelrug het land in cultuur gebracht.

De hoge zandgronden werden na ontbossing benut voor het weiden van schapen. De schapen werden niet primair gehouden voor het vlees of wol, maar, net als in de andere Heuvelrugdorpen, voor de mest. Door de komst van de vele buitenplaatsen, heeft Doorn nauwelijks industriële ontwikkeling gekend.

De ontvluchtten vaak de door de industriële revolutie vervuilde steden. Steeds meer bouwland werd benut voor parken en bebouwing. Woeste gronden werden omgezet in bos. De prachtige natuur werd eind negentiende eeuw een trekpleister bij de burgers en middenstand. Eerst was het dagtoerisme, maar naarmate de welvaart groeide in de 19e eeuw kwam er behoefte aan langere verblijven en werden er veel hotels gebouwd.

Bezienswaardigheden

De Maartenskerk is een kerk in de Nederlandse plaats Doorn. De Maartenskerk is oorspronkelijk als katholieke kerk gewijd. De kerk is sinds 2016 in gebruik als Protestantse Kerk. De kerk heeft een eenvoudige toren, die is opgetrokken uit bakstenen. In 1924 is door architect J.C. Wentink een nieuwe zijbeuk opgetrokken tegen het bestaande Romaans tufstenen schip aan. Behalve voor kerkdiensten wordt de kerk ook geregeld gebruikt voor concerten.

Huis Doorn is een imposant kasteel en landgoed. Het kasteel kent een rijke vorstelijke geschiedenis en is inmiddels een museum. Landgoed Zonheuvel is een uitstekende start voor een dagje uit, attracties, wandel- en fietstochten in Doorn, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht, Driebergen, Amersfoort, Zeist, Soest en Wijk bij Duurstede. Ook op het landgoed zelf kun je prachtige wandelingen maken met op de achtergrond het kasteel Maarten Maartenshuis en bijhorende Koetshuis.

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een nationaal park in de Nederlandse provincie Utrecht. Het ligt tussen Leusden en Rhenen en omvat een veelheid van landschapsvormen, waarvan de stuwwal de meest in het oog springende is. Ook heidevelden, stuifzanden en uiterwaarden maken deel uit van het nationaal park. De Heuvelrug is op de Veluwe na het grootste bosgebied van Nederland.

Het Doornse Gat is een natuur- en recreatiegebied ten oosten van Doorn waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Ben je op zoek naar een leuke stad in de buurt om te winkelen? Denk dan aan Utrecht, Amersfoort of Nieuwegein.

Ga op zoek naar jouw woning in Doorn!

Appartement verhuren? Plaats gratis een advertentie
Terug naar boven